1 Als je eens weinig zin hebt of weinig tijd en toch lekker en verantwoord wilt eten dan is dit een recept dat heel snel te maken is. Het is in een handomdraai klaar en staat dan dampend op tafel. Het hele gezin smult hier van en de kinderen likken hun vingertjes erbij af. Ik doe het uiterst zelden, maar heb nu eens gebruik gemaakt van een pakje. Dit pakje was wel erg lekker, maar weet wat er inzit. Probeer het zelf maar eens als je weinig tijd hebt . Ook handig als je de koelkast even leeg wilt maken want er blijft bijna altijd wel groente liggen.
2Voorbereiding swijze
3 Neem een pan met water en breng dit aan de kook met een vleugje zeezout. Doe de macaroni erbij en kook het gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem een hapjespan, doe er wat olijfolie in, doe de gesnipperde ui en de knoflook erin en fruit tot het glazig is. Voeg het gehakt toe en roerbak het totdat het er van roze is verkleurd naar bruin, dus gaar. Snipper ondertussen de paprika`s en snij de champignons fijn. Voeg deze toe, voeg de peterselie toe, voeg het poeder uit het pakje mix toe en voeg dan 150 ml water toe. Roerbak totdat je een mooi mengel krijgt. Giet de macaroni af, voeg bij in de hapjespan en meng door elkaar totdat je een mooie gekleurde hap hebt. Proef even of alles op smaak is. Voor mensen die van hartig houden kun je er wat maggi door doen, mensen die van zoet houden wat ketjap manis. Erg lekker. Verdeel op een diep bord en strooi er wat geraspte kaas over. Eet smakelijk !
4 Serveertips
5 Lekker met een frisse salade en een glas rode wijn.
Super lekkere, snelle macaronischotel met gehakt is een recept van Solo Open Kitchen