Gevulde ovenschelpjes op een bedje van prei

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 (ontdooitijd + 5 min.)
  • 2
    - Laat het diepvriesgehakt oppervlakkig ontdooien.
  • 3
    - Snipper het knoflook fijn.
  • 4
    Voorbereiding
  • 5 (25 min. + 20 min. in de oven)
  • 6 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 7 Smelt intussen de boter in een kookpot en stoof de diepgevroren prei 5 min. al roerend. Giet er de lichte room over en laat nog 5 à 10 min. garen. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Schep in een ovenschotel en overgiet met de melk.
  • 8 Kook intussen de conchiglioni beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud stromend water.
  • 9 Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de diepgevroren sjalotten en de knoflookteentjes glazig. Voeg het gehakt toe en maak los met een vork. Laat ± 10 min. bakken.1
  • 0 Rooster ondertussen de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Meng het bieslook, de pijnboompitten en de ricotta onder het gehakt. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout.1
  • 1 Vul de pastaschelpjes met het gehaktmengsel en leg naast elkaar in de ovenschotel met de prei. Bestrooi met de geraspte kaas. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

Gevulde ovenschelpjes op een bedje van prei is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenfarfalle met zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept