1 Al een paar jaar zien we ze overal: cupcakes! In alle soorten en maten, smaken en kleuren genieten we van de heerlijkste kleine gebakjes, de ene keer zoet en de andere keer hartig. Iedere keer weer is het een traktatie, de lekkerste smaken en ingrediënten zorgen ervoor dat we er geen genoeg van kunnen krijgen.
2 Dit recept is voor hartige cupcakes, maar niet zoals we ze al kennen, het zijn namelijk lasagne cupcakes. Waar lasagne normaliter meestal meteen uit elkaar valt zijn deze lasagne cupcakes perfect! Daarnaast zijn ze verrukkelijk en kan je eindeloos variëren met de vulling.
3 Verwarm de oven voor op 190 graden en vet een bakvorm voor muffins in met de olijfolie. Bak het gehakt met peper en zout naar smaak en laat het vervolgens heel goed uitlekken.
4 Snijd de lasagnevellen in cirkels die net wat groter zijn dan de vormpjes. Zet 90 gram van de Parmezaanse kaas en 90 gram van de mozzarella apart. Deze gebruik je later voor bovenop de “cupcakes”. Begin met het maken van de lagen. Begin hierbij met een stukje lasagnevel die je stevig tegen de bodem aan drukt. Strooi er een beetje Parmezaanse kaas, ricotta en mozzarella over en bedek vervolgens met gehakt en de saus. Doe dit twee keer.
5 Pas bij het maken van de lagen goed op dat je niet te veel van alles wilt gebruiken! Less is more in dit geval. Top de mini-lasagnes met mozzarella en Parmezaanse kaas.
6 Bak de cupcakes 18-20 minuten of totdat ze goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat ze 5 minuutjes afkoelen. Haal de cupcakes uit de vorm en serveer met een paar blaadjes basilicum en besprenkel met een klein beetje olijfolie.