Penne met kip en kruidenkaas

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de pasta.
  • 2 Indien je verse of diepgevroren erwten gebruikt: laat de erwtjes meekoken met de pasta. Indien je erwten uit blik gebruikt: laat ze uitlekken.
  • 3 Snij ondertussen de kippefilets in stukjes (ongeveer 3x3 cm) en bak deze goudbruin langs alle kanten met een weinig boter. Kruid naar smaak met peper en tijm.
  • 4 Schep de stukjes kip in een vuurvaste schotel.
  • 5 Wanneer de pasta en erwtjes klaar zijn, giet je ze af en laat je ze even uitlekken.
  • 6 Giet daarna de pasta en erwtjes over de kip in de vuurvaste schotel.
  • 7 Los het bouillonblokje op in 400 ml water.
  • 8 Neem de pan waarin de kip gebakken is en schraap het aanbaksel los met een beetje van de groentebouillon.
  • 9 Meng 1 potje kruidenkaas hieronder en voeg ook de rozijnen toe. Meng tot je een glad mengsel bekomt.1
  • 0 Voeg afwisselend wat van de groentebouillon en de potjes kruidenkaas toe tot je een gladde saus bekomt. 1
  • 1 Schenk de saus over de vuurvaste schotel. 1
  • 2 Strooi de gemalen kaas hier over.1
  • 3 Bak gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Penne met kip en kruidenkaas is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gevulde tomaatjes met kruidenkaas en olijf
15 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Plaattaart met spinazie en ei
Bekijk recept
Tuinbonentaco's met kruidenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidenkaasmuffins met bosuitjes
15 min Snack
Bekijk recept

Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastaschotel met prei en garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept