Cannelloni van aubergine

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
  • 2
    - Snij elke aubergine in de lengte in 8 fijne plakken.
  • 3
    - Snipper de peterselie fijn en pers het knoflook.
  • 4
    Voorbereiding
  • 5 (15 min. + 30 min. in de oven)
  • 6 1 Leg de aubergineplakjes op een met olie ingesmeerde ovenplaat en schuif 5 à 8 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
  • 7 2 Meng het gehakt, het geperste knoflook, de marjolein, het paneermeel, het ei en de peterselie. Kruid met peper en zout.
  • 8 3 Verdeel het gehakt over de plakjes aubergine en rol dicht. Schik in een ovenschotel en doe er de bouillon, de tomatenblokjes en het kruidentuiltje bij. Laat ± 30 min. gaar worden in een op 200 °C voorverwarmde oven.
  • 9 4 Haal de cannelloni uit de schotel, giet de saus in een steelpan en meng er de zure room onder. Bind indien nodig met wat instantsausbinder.1
  • 0 Afwerking1
  • 1 Leg op elk bord 4 auberginerolletjes en giet er wat saus over. Dien op met rijst of pasta. Versier met wat peterselie.1
  • 2 Tip1
  • 3 Als u dit gerecht vooraf bereidt, volg dan de stappen tot en met stap 3, maar laat de rolletjes maar 20 min. gaar worden. Dek af en zet koel weg. Verwarm de rolletjes op het moment zelf gedurende ± 15 min. in de oven en maak de saus (zie stap 4).

Cannelloni van aubergine is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puntpaprika met aubergine
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Cannelloni met wintergroenten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cannelloni met courgette
45 min + 20 oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cannelloni met aubergine
80 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cannelloni met gehakt
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept