Salade van verse tortellini met broccoli

2
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder de broccolistelen, bewaar alleen de rozen. Doe ze in een grote kookpot met kokend water en reken 3 min. gaartijd vanaf het hernemen van het kookpunt. Voeg dan de pasta toe en kook nog 2 min. Giet alles voorzichtig af, spoel onder koud water, laat dan 2 min. liggen in de kookpot gevuld met koud water. Giet voorzichtig af en doe in een grote kom.
  • 2 Halveer de kerstomaten en doe ze bij de deegwaren. Voeg de olijfolie toe, de azijn en de grof gehakte basilicumblaadjes. Meng, breng op smaak met peper en zout, dek af en zet 2 uur in de koelkast.
  • 3 Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof.
  • 4 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de ovenplaat uit. Bedek de plaat met bakpapier en leg er de sneetjes pancetta op. Bak ze ongeveer 8 min. in de oven tot ze krokant zijn. Laat afkoelen.
  • 5 Verdeel de pastasalade over borden of kommen, bestrooi met de grof verbrokkelde pancetta en de pijnboompitten. Dien meteen op.

Salade van verse tortellini met broccoli is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept