Siciliaanse penne met garnalen

2
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af. Schil ondertussen de komkommer, snijd hem in dunne plakjes, leg in een schaaltje, voeg ½ tl zout toe en meng een beetje door elkaar. Was de citroenen en rasp de schil op een fijne rasp. Pers 1 citroen uit. Haal de blaadjes peterselie van de steel en hak ze fijn. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en meng ze met de komkommer, 3 el van de olie uit het potje van de tomaten, 2 el peterselie en 2 el citroensap. Snijd de visfilet in stukken van ca. 3 cm. Verhit de olijfolie in een diepe pan. Bak de stukken vis en garnalen 3 minuten en roer regelmatig om. Voeg de geraspte citroenschil en 1 el citroensap toe. Roer de pastasaus erdoor en breng de saus aan de kook. Schep de pasta en de helft van de rest van de peterselie erdoor en verwarm alles nog 1 minuut.
  • 2 Schep de pasta op 2 warme diepe borden. Strooi de rest van de peterselie erover. Serveer de salade er apart bij.

Siciliaanse penne met garnalen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Siciliaanse bloemkoolspaghetti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Siciliaanse pasta met tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Siciliaanse venkelsalade
25 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Siciliaanse pastasalade alla caponata
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept