Rigatoni met aubergine, tomaat en ricotta

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de pasta ‘al dente’ volgens de aanwijzingen op de verpakking. Versnipper de uien en snijd de aubergine in blokjes.
  • 2 Verhit in een pan met een dikke bodem de extra vergine olijfolie en fruit daarin de ui gedurende enkele minuten. Schep de aubergineblokjes erbij en bak ze een paar minuten mee tot ze een beetje bruin gebakken zijn. Voeg 250 ml water en een snuifje zout toe. Leg het deksel op de pan als het water kookt en draai het vuur iets zachter.
  • 3 Laat de aubergine zo in 10 minuten garen en droog koken. Voeg indien nodig nog wat water toe. Roer vervolgens de tomatensaus door de aubergine, pers de knoflook erboven uit en roer de verse basilicum erdoor.
  • 4 Laat de saus nog even goed doorwarmen. Giet de pasta af en roer ze door de saus. Serveer het gerecht in diepe borden met een royale lepel ricotta erop. Maal er tot slot wat zwarte peper overheen.

Rigatoni met aubergine, tomaat en ricotta is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rigatoni met ribragu
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met boerenkool en gedroogde tomaat
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rigatoni alle putanesca 'nostra'
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Macaroni & cheese
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept