Tagliatelle met groene asperges

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd het onderste stukje van de asperges af en snijd ze daarna in stukken van 3 centimeter. Breng in een pannetje wat water aan de kook en blancheer hierin de asperges gedurende 8 minuten.
  • 2 Doe de slagroom in een pan. Voeg er drie hele teentjes knoflook aan toe en breng het geheel zachtjes aan de kook. Laat zachtjes doorkoken tot de knoflook zacht is. Neem de pan van het vuur en haal de knoflook eruit (die heb je niet meer nodig).
  • 3 Kook vervolgens de tagliatelle ‘al dente’ volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwarm de extra vergine olijfolie in een pan en pers daar het vierde teentje knoflook in uit. Fruit de knoflook even en voeg vervolgens de slagroom en de fijngehakte peterselie en basilicum toe. Breng de saus op smaak met peper en roer er de repen parmaham in stukken door. Meng nu de tagliatelle door de saus en maak het af met de asperges en de vers geraspte Parmezaanse kaas.

Tagliatelle met groene asperges is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tagliatelle met chiantisaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Romige tagliatelle met spekjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept