Penne met tonijn in balsamicoazijn

6
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak de blaadjes van de munt grof en roer ze met de citroenschil en een eetlepel Gentile extra vergine olijfolie even om in een schaaltje. Wrijf de tonijn in met dat mengsel en leg de vis vervolgens in de koelkast.
  • 2 Snijd de paprika’s en de ui in reepjes. Verhit wat extra vergine olijfolie in een pan en bak de paprika en de ui gedurende 3 minuten op een hoog vuur. Voeg dan de balsamicoazijn toe en breng de groenten op smaak met zout en peper. Kook de pasta ‘al dente’ volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, giet af en roer het groentemengsel erdoorheen.
  • 3 Bak nu de tonijn ongeveer 2 minuten per kant in een hete koekenpan. De tonijn moet van binnen rosé blijven. Snijd de vis in plakken.
  • 4 Verdeel de pasta over de borden en leg daar bovenop een paar plakken tonijn. Druppel nog een beetje balsamicoazijn over de tonijn.

Penne met tonijn in balsamicoazijn is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ratatouille uit de oven
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastaschotel met prei en garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept