1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de groenten. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de wortel, paprika’s, courgette en ui in dobbelsteentjes van ongeveer 1 cm. Snijd de mozzarella in stukjes.
2 Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit er het uitgeperste teentje knoflook met de ui kort in. Voeg vervolgens de groenten toe en roerbak ze ongeveer 4 minuten mee. Breng de groenten op smaak met zout en peper. Voeg dan de pastasaus toe en laat alles nog gedurende 8 tot 10 minuten zachtjes pruttelen. Schep de laatste twee minuten de ricotta door de saus.
3 Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met een laagje saus. Bedek de saus met lasagnevellen en schep daarop weer een laagje saus. Vul de schaal zo verder, met om en om lasagnevellen en saus.
4 Eindig met een laagje saus en maak het gerecht af met de mozzarella en tot slot de geraspte kaas.
5 Zet de schaal in de oven en bak de lasagne in 40 tot 45 minuten.
Lasagne met groenteratatouille en 3 kazen is een recept van Solo Open Kitchen