1 Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de spaghetti af, laat goed uitlekken. Halveer ondertussen het rode pepertje, verwijder de zaadjes en snijd de peper in smalle reepjes. Pel en snijd de ui in partjes. Was en droog eventueel de verse spinazie.
2 Verhit de Bertolli Vloeibaar in een ruime koekenpan of wok en bak het pepertje en de uien hierin 2 min. op een hoog vuur. Voeg de verse spinazie in 3 porties toe, roerbak telkens tot de spinazie een beetje is geslonken (1-2 min.) en voeg dan weer een portie toe, tot alle spinazie is geslonken.
3 Doe de warme spaghetti terug in de pan. Schep de carbonarasaus en het spinaziemengsel erdoor, warm 1 min. door. Verdeel de spaghetti over 2 diepe warme borden.
Spaghetti Carbonara met rode peper, ui en spinazie is een recept van Solo Open Kitchen
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)