1 Kook de broccoli en/of bloemkool 5 min. in ruim kokend water met een snufje zout en giet af. Spoel met koud water tot de groente koud is. Laat goed uitlekken en meng met de olijfolie, balsamicoazijn en wat peper.
2 Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de macaroni af en laat goed uitlekken. Pel de uien. Snipper 1 ui en voeg die aan de groentesalade toe. Snijd de rest van de uien in kleine partjes. Pel de knoflook en snijd de teentjes in dunne plakjes.
3 Verhit de Bertolli Vloeibaar en bak hierin de uipartjes 3 min. op een matig vuur. Voeg de knoflook en een snufje cayennepeper toe en bak nog 1 min. Doe de warme macaroni terug in de pan. Schep de uipartjes met knoflook, de kappertjes en de saus erdoor, warm 1 min. door.
4 Verdeel de pasta over warme diepe borden. Geef de salade erbij.
Macaroni Carbonara met kappertjes en salade is een recept van Solo Open Kitchen