Pasta met broccoli, ansjovis en kerstomaat

4
15 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verdeel de broccoli in kleine roosjes en kook ze 5 minuten in kokend water. Schep de broccoli uit het vocht en laat uitlekken. Bewaar het water voor het koken van de pasta.
  • 2 Hak de ansjovisfilets fijn. Snijd de kerstomaatjes in vieren. Pel en hak de knoflook fijn. Verhit 4 eetlepels olie in een grote pan. Bak hierin de kerstomaatjes met de knoflook en 1/2 - 1 theelepel chilipoeder (hoe meer hoe heter) 3 minuten. Voeg de broccoli toe.
  • 3 Kook ondertussen de pasta in het kokende water van de broccoli in een paar minuten gaar; de oortjes zijn klaar als ze boven komen drijven. Giet af, laat uitlekken, voeg ze aan het broccolimengsel toe en verwarm alles nog een paar minuten.
  • 4 Zet het vuur uit. Voeg de ansjovis en de rest van de olijfolie toe. Verdeel over warme borden.

Pasta met broccoli, ansjovis en kerstomaat is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Grappige hardgekookte eieren met tartaarsaus
Snack
Bekijk recept
Spaghetti met aubergines
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pizza quattro stagioni
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tacos met reepjes gerookte zalm
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept