Gnocco fritto

6
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zeef de bloem en het bakpoeder direct boven het aanrecht. Strooi 1 theelepel zout erover. Maak een kuiltje in de top en giet daarin de olie, het water en de melk. Meng het vanuit het midden door elkaar en kneed het deeg tot een soepele, zachte bal, ca. 10 minuten. Laat het deeg in een kom, afgedekt met een doek, ten minste een half uur rusten.
  • 2 Rol het deeg zeer dun uit en snijd het met een glad mes in stukjes: voor kleine gnocchi ca. 1/2 x 2 cm, voor grotere 2 x 3 cm. Verhit de olie in een braadpan of friteuse tot ca. 180°C. Frituur een paar stukjes per keer, snel lichtbruin, gaar en knapperig. De gnocchi zwellen tijdens het frituren een beetje op. Laat op keukenpapier uitlekken.
  • 3 Serveer als borrelhapje of voorgerecht met stukjes kaas en dungesneden vleeswaren.

Gnocco fritto is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Romige pastaschotel met gehakt
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip en asperge fritto
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Fritto Misto Del Golfo
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fritto Di Pollo
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gnocco Fritto
30-60 min -
Bekijk recept