1Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 185°C).
2
2Vet een grote ovenschaal in. Pel de knoflook en hak fijn, was de courgette en aubergine en snijd in stukjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij de paprika in stukjes.
3
3Verwarm de olie met de knoflook in een ruime pan en voeg de groenten toe. Bak de groenten al omscheppend 2 minuten aan. Voeg de tomaatstukjes, de melk en het Bouillonketeltje toe en breng de saus aan de kook. Zet het vuur laag en laat de saus 3 minuten zachtjes koken.
4
4Vul de ovenschaal om en om met een laagje lasagnesaus en –bladen. Begin en eindig met een laagje saus. Snijd de mozzarella in dunne plakjes en verdeel het over de lasagne. Laat de lasagne in het midden van de oven in 30 minuten gaar worden.
5 Serveertip
6 Lekker met een frisse tomatensalade met basilicum: Snijd 4 tomaten in stukjes. Voeg 2 el kant-en-klare vinaigrette toe. Snipper een klein sjalotje heel fijn en strooi dit over de tomaatstukjes. Hak een handje verse basilicum fijn en garneer de salade hiermee.
7 Variatie
8 Voor een winterse variatie vervang je de aubergine en courgette door winterwortel en prei, eventueel met een fris appeltje erdoor. Geef de lasagne wat extra pit: vervang de mozzarella door 75 g verkruimelde ‘Magor’ (een combinatie van mascarpone en gorgonzola) of een andere zachte blauwschimmelkaas.