- Duw je vingernagel even in de onderkant van de asperge. De plek waar de asperge werd afgesneden, mag niet te houtachtig aanvoelen.?"},{"@type":"HowToStep","text":"5.
- Wrijf enkele asperges tegen mekaar. Als ze een zacht piepend zanggeluidje maken, zijn ze vers."},{"@type":"HowToStep","text":"6. Een witte asperge moet met zorg geschild worden. Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder, rondomrond. Druk niet te hard op het mesje en rits de schil er in fijne slierten af. Breek vervolgens het kontje van de asperges af. (Dan zal je ook meteen merken of ze zorgvuldig geschild zijn.) "},{"@type":"HowToStep","text":"7. Snij de zachtere kopjes van de asperges eraf. Snij elk kopje overlangs middendoor."},{"@type":"HowToStep","text":"8. Snij de aspergestengels nu één voor één in flinterdunne lange slierten met behulp van de dunschiller. Zo krijg je een hele hoop taglatelle van asperge, die later in de pastaschotel verwerkt worden. "},{"@type":"HowToStep","text":"9. Spoel de zeekraal schoon. Controleer of er houterige stukjes aan zitten. Mocht dat het geval zijn, breek ze dan weg. "},{"@type":"HowToStep","text":"10. Doe de spaghetti (in dit geval met een gaartijd van ongeveer 8 minuten) in het kokende water. Zet er een timer bij en doe na 5 minuten de aspergekopjes erbij. "},{"@type":"HowToStep","text":"11. Eén minuut later voeg je de ‘tagliatelle’ van asperges in de kookpot met pasta. "},{"@type":"HowToStep","text":"12. Nog één minuut later gaat de zeekraal in de kookpot."},{"@type":"HowToStep","text":"13. Na één minuut zijn de pasta en de groenten gaar. Giet het kookvocht af."},{"@type":"HowToStep","text":"14. Stort de pasta met groenten in een diepe ruime pan. "},{"@type":"HowToStep","text":"15. Neem een mengschaal, breek er de eieren in en kuts ze even. Giet er 4/5 van de gemalen Parmezaanse kaas in en meng verder. "},{"@type":"HowToStep","text":"16. Giet het mengsel van eieren en kaas over de hete pasta met groenten. Voeg wat peper toe en roer alles voorzichtig om. Zout is overbodig."},{"@type":"HowToStep","text":"17. Giet de pasta in een grote schaal en leg er grote snippers gedroogde ham op. "},{"@type":"HowToStep","text":"18. Wie dat wenst kan nog wat extra Parmezaanse kaas op z’n bordje pasta strooien."}],"recipeYield":"4 "}