Herfstige ovenschotel met penne, zuurkool

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zuurkool...maak ik bijna altijd met puree. Dit is weer eens wat anders met..... pasta en met een Italiaans tintje door de oregano. Dit komt a.s donderdag op tafel.
  • 2 Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
  • 3 Kook de penne in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar.
  • 4 Verhit in een koekenpan de olijfolie.
  • 5 Bak de spekreepjes knapperig uit.
  • 6 Voeg de ui toe en bak nog 1 min.
  • 7 Schep de zuurkool erdoor en bak zachtjes 5 min.
  • 8 Roer in een schaaltje de crème fraîche los met een vork.
  • 9 Meng de helft van de kaas en 1,5 tl oregano erdoor.1
  • 0 Giet de penne af en schep door de zuurkool.1
  • 1 Schep er de crème fraîche door en breng op smaak met peper en weinig zout.Schep de pasta in de ovenschaal.1
  • 2 Strooi er de resterende 75 g kaas over.1
  • 3 Schuif de pasta in de oven en bak ca. 25 min. tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren.1
  • 4 Vega-tip: Laat de spekreepjes achterwege en schep 75 g grof gehakte walnoten door de zuurkool.1
  • 5 Tip Minder vet bak de spekreepjes uit en laat het vet weglopen in een zeef.1
  • 6 Bron Vriendin .nl Eigen foto

Herfstige ovenschotel met penne, zuurkool is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolgoulash
30 min-
Bekijk recept
Zuurkool met gevulde hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Braadworst & cranberryzuurkool
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Herfstige farfalle met salami en kikkererwten
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfstige stamppot met zoete spekjes
30 min-
Bekijk recept
Herfstige tiramisu met mandarijnen
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Herfstige Hachee:
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept