1 Zuurkool...maak ik bijna altijd met puree. Dit is weer eens wat anders met..... pasta en met een Italiaans tintje door de oregano. Dit komt a.s donderdag op tafel.
2 Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
3 Kook de penne in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar.
4 Verhit in een koekenpan de olijfolie.
5 Bak de spekreepjes knapperig uit.
6 Voeg de ui toe en bak nog 1 min.
7 Schep de zuurkool erdoor en bak zachtjes 5 min.
8 Roer in een schaaltje de crème fraîche los met een vork.
9 Meng de helft van de kaas en 1,5 tl oregano erdoor.1
0 Giet de penne af en schep door de zuurkool.1
1 Schep er de crème fraîche door en breng op smaak met peper en weinig zout.Schep de pasta in de ovenschaal.1
2 Strooi er de resterende 75 g kaas over.1
3 Schuif de pasta in de oven en bak ca. 25 min. tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren.1
4 Vega-tip: Laat de spekreepjes achterwege en schep 75 g grof gehakte walnoten door de zuurkool.1
5 Tip Minder vet bak de spekreepjes uit en laat het vet weglopen in een zeef.1
6 Bron Vriendin .nl Eigen foto
Herfstige ovenschotel met penne, zuurkool is een recept van Solo Open Kitchen