Romige tomaat-basilicumpasta

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
  • 1Breng een grote pot met water aan de kook voor de spaghetti. Snijd het hart uit de tomaten en snijd ze in grove stukken. Mix de tomaten fijn, samen met de cashewnoten, tomatenconcentraat en wat water.
  • 2
  • 2Kook nu de spaghetti.
  • 3
  • 3Verhit in een bakpan op een laag vuurtje de olijfolie, bak hierin de knoflook lichtjes aan (lichtgeel, niet bruinig!) en giet de fijngemixte tomatensaus in de pan. Zet het vuur hoger en laat de saus 4-5 min. zachtjes sudderen. Roer nu de wijn onder de saus. Breng op smaak met peper en zout.
  • 4
  • 4Giet de pasta af en roer ze onder de tomatensaus in de bakpan, samen met de verse basilicum. Breng nog een laatste maal op smaak met zwarte peper en serveer.

Romige tomaat-basilicumpasta is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipspiesen met basilicumpasta
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippenvinken
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aubergine-tofucurry
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept