1 Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2 Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan op een matig vuur goudbruin. Op een bord laten afkoelen. Snijd de courgettes en tomaten in stukjes. Pel en versnipper de uien en teentjes knoflook.
3 Verhit een scheutje Solo in een diepe pan en bak hierin de ui 3 min. Voeg de knoflook, courgette en tomaat toe. 1 min. omscheppend meebakken. Roer het Bouillonketeltje en Ÿ van de pijnboompitjes erdoor en laat 10 min. afgedekt zachtjes pruttelen.
4 Haal de basilicumblaadjes van de takjes en snijd in smalle reepjes. Pureer het groentemengsel. Breng de saus op smaak met wat peper.
5 Verdeel de spaghetti over diepe borden. Schep de saus erover en bestrooi met de rest van de pijnboompitjes, basilicum en kaas.
Spaghetti met Italiaanse groentesaus is een recept van Solo Open Kitchen