1 Snijd de courgette in lange dunne plakken met een mes of mandoline. Snijd de paprika in vieren en verwijder de zaadlijsten. Besprenkel de courgette en paprika met olijfolie. Pel de knoflook. Snijd de tomaten uit blik in kleine stukjes en bewaar het vocht.
2 Verwarm een klein scheutje olijfolie in een pan en pers de knoflook erboven uit. Bak de knoflook kort op middelhoog vuur. Bak de spekreepjes zachtjes mee tot ze licht krokant zijn. Voeg het gehakt toe en bak het los. Roer het bouillonketeltje, de tomaten en het tomatenvocht, de tomatenpuree en 400 ml water erdoor. Breng aan de kook en maak op smaak met de oregano, zout en peper. Laat de saus minimaal 20 minuten zachtjes koken. Roer de saus af en toe door.
3 Kook aan het einde van de bereidingstijd de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4 Verwarm ondertussen een grillpan en gril de courgette en paprika enkele minuten zodat er mooie grillstrepen ontstaan.
5 Verdeel de spaghetti over de borden, verdeel daarover de gegrilde groenten en schep de Bolognese saus erover.
Spaghetti Bolognese met gegrilde groenten is een recept van Solo Open Kitchen