Macaroni met kaas en ham

4
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak eerst een roux: laat de boter bruinen in een kookpan, doe er de bloem bij en roer flink door met de klopper. Voeg de melk toe, terwijl je de hele tijd stevig blijft roeren met de klopper. Voeg hier al roerend het bouillonketeltje aan toe. Laat kort opkoken en verminder nu het vuur met de helft. Laat nog een tweetal minuten zacht doorkoken.
  • 2 Meng er van het vuur de kaas door. Breng op smaak met vers gemalen witte peper, (zee) zout en vers geraspte nootmuskaat.
  • 3 Laat de macaroni beetgaar koken in ruim, lichtgezouten water. Giet af en meng samen met de hamblokjes en de gehakte peterselie onder de kaassaus.
  • 4 Serveer met versnipperde peterselie of laat nog even gratineren onder de grill.

Macaroni met kaas en ham is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Mac 'n cheesemuffins met bloemkool & kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mac 'n cheese met broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Macaroni met bloemkool en kaas uit de oven
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kibbeling met romige worteltjesmacaroni
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept