1 Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten. Haal de blaadjes van de basilicumtakjes. Snijd de helft fijn. Meng de scampi's in een schaaltje met ½ eetlepel olijfolie en een snufje cayennepeper.
2 Verhit een ½ cm olijfolie in een klein pannetje, leg een paar blaadjes basilicum in de hete olie en bak ze in 1-2 minuten knapperig. Laat ze op keukenpapier uitlekken en bak zo ook de rest van de blaadjes. Bak de plakjes pancetta in een droge pan zachtjes uit.
3 Grill de scampi's in een grillpan of onder een hete grill in 3-4 minuten tot ze mooi roze en gaar zijn. Bestrooi ze met wat grof zeezout.
4 Verwarm ondertussen de kerriesaus en roer de fijngehakte basilicum erdoor.
5 Vorm in het midden van 4 grote diepe borden een bergje papardelle. Leg de scampi's erop en schep de saus erover. Bestrooi met de krokante blaadjes basilicum en leg op elk een plakje pancetta.