1 pel de scampi. verwijder het darmkanaal. Snij de scampi langs de voorzijde tot halverwege overlangs door zodat de staarten opkrullen bij het bakken.
2 Halveer de kerstomaatjes. Pel de uien. Halveer en snij in maantjes. Pel de look en plet met een mes. Snij de koriander met steeltjes fijn. Kook de pasta beetgaar.
3 Doe wat citroenolie in de wok. Fruit de look kort. Voeg ui toe en kleur. Voeg de scampi toe. Bak tot bijna gaar en voeg de tomaatjes toe. Verwarm een 5 tal minuten, tot ze rood afgeven. Kruid met peper en fleur de sel. Zet het vuur lager.
4 Giet de pasta af. Doe samen met koriander en wat citroenolie bij de scampi. Meng zacht door elkaar. Verdeel over warme borden en werk af met koriander, een draai van de pepermolen en wat citroenolie
pasta met scampi's tomaatjes en citroenolie is een recept van Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille