pasta met scampi's tomaatjes en citroenolie

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 pel de scampi. verwijder het darmkanaal. Snij de scampi langs de voorzijde tot halverwege overlangs door zodat de staarten opkrullen bij het bakken.
  • 2 Halveer de kerstomaatjes. Pel de uien. Halveer en snij in maantjes. Pel de look en plet met een mes. Snij de koriander met steeltjes fijn. Kook de pasta beetgaar.
  • 3 Doe wat citroenolie in de wok. Fruit de look kort. Voeg ui toe en kleur. Voeg de scampi toe. Bak tot bijna gaar en voeg de tomaatjes toe. Verwarm een 5 tal minuten, tot ze rood afgeven. Kruid met peper en fleur de sel. Zet het vuur lager.
  • 4 Giet de pasta af. Doe samen met koriander en wat citroenolie bij de scampi. Meng zacht door elkaar. Verdeel over warme borden en werk af met koriander, een draai van de pepermolen en wat citroenolie

pasta met scampi's tomaatjes en citroenolie is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwschotel met citroenrijst
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met biefstuk en rucola
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept