1 Dit super makkelijke recept zet je niet alleen binnen 20 minuten op tafel, maar vindt ook écht iedereen lekker. En geloof ons, want wij hebben het al meerdere malen aan vrienden en familie geserveerd.
2 Verwarm je oven voor op 180 graden en blancheer de groenten een paar minuutjes, afhankelijk van de soort, in gezouten water. Je kunt de groenten stomen, dat geeft een nog lekkerdere smaak.
3 Vul een pan met ruim water en kook hierin de gnocchi gaar met een flinke snuf zout. Haal ze met een schuimspaan uit de pan wanneer ze boven komen te drijven, dit is het teken dat ze goed zijn.
4 Smelt in een pan de kruidenkaas en meng hierdoor de gnocchi, groenten, eventueel de spekjes en tot slot de fijngehakte peterselie. Meng goed en doe het mengsel in een ovenschaal. Bedek met een lekker laagje geraspte kaas en zet de schaal 5-10 minuutjes in de oven totdat de bovenkant knapperig en goudbruin is.
5 Bron Culy.nl recept aangepast eigen foto
Gnocchi uit de oven met groene groentjes is een recept van Solo Open Kitchen