1 Dit is een recept uit het boek" Bereik en behoudt je ideale gewicht " van de Nederlandse Slankheidskoningin of .Dieetgoeroe Sonja Bakker. Per portie van 225 gram 385 kcal .
2 Op de foto zie je de hoeveelheid voor 2 personen.
3 Omdat ik geen Parmezaanse kaas had en geen mosterdpoeder, heb ik het recept iets moeten aanpassen en gebruikte ik nog wat geraspte 30+ kaas en een theelepeltje grove mosterd.
4 We hebben gesmuld van deze dagelijkse, snelle, gezonde lekkere schotel.
5 Breng de gesnipperde ui en de bouillon aan de kook en laat het geheel onder af en toe roeren in ca 6 min inkoken, totdat de ui glazig is.
6 Verwarm de vloeibare vetstof, bloem en melk in een pannetje en klop stevig, zodat er een dikke saus ontstaat.
7 Neem de pan van het vuur en roer er de 30 + kaas , het ui mengsel en mosterdpoeder door.
8 Ondertussen heb je de macaroni gekookt volgens de beschrijving op de verpakking en goed laten uitlekken.
9 Roer de macaroni door de saus en stort het geheel in een lage ovenschaal.1
0 Leg de plakjes gerookte kipfilet en de tomaat plakken op het geheel.1
1 Bestrooi met de Parmezaanse kaas en stop hier en daar een blaadje basilicum.1
2 Grill, totdat de bovenkant lichtbruin is.1
3 Serveer met een warm broodje en een frisse salade of een bakje rauwkost.1
4 Bron Zie de tekst. Eigen foto
Macaroni met gerookte kipfilet, kaas en tomaat is een recept van Solo Open Kitchen