1 Kook de penne beetgaar in licht gezouten kokend water, voeg wat olijfolie toe en houd warm.
2 Snijd de kipfilets in blokjes en bak ze gaar in wat olijfolie. Kruid ze met peper, zout en paprikapoeder.
3 Maak de uitjes en champignons schoon en snijdt in fijne ringetjes/schijfjes. Bak de champignons goudbruin in olijfolie op een heet vuur, laat gedurende de laatste minuut de uitjes meebakken.
4 Haal de kipfilets uit de pan en hou ze warm. Blus het bakvocht met de kippenbouillon en breng het aan de kook. Doe er de room en de sojasaus bij. Laat samen inkoken tot sausdikte en meng er daarna de champignons en uitjes in.
5 Schik op een bord: penne + kippenblokjes + saus.
6 Kan je ook in een ovenschotel schikken, wat kaas erover en nog eventjes in de oven opwarmen.
Penne met kippenfilet, lente-uitjes en champignons is een recept van Solo Open Kitchen