spaghetti alla carbonara

2
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 • Kook de spaghetti in een ruime hoeveelheid gezouten water. Opgelet: spaghetti breken is not done.
  • 2 • Snij een teentje look doormidden en doe de twee helften samen met de spekreepjes in een grote braadpan. Bak de spekreepjes tot ze goed gaar zijn.
  • 3 • Maak intussen je eimengsel. Dat doe je door twee dooiers en één volledig ei samen los te kloppen. Zet apart.
  • 4 • Een paar minuten voor de spaghetti klaar is, voeg je de room toe aan de spekreepjes. Laat even indikken op een laag vuurtje.
  • 5 • Giet de spaghetti af en doe hem in de braadpan bij de room en de spekjes. Haal wel eerst de lookhelften uit je pan. Meng goed.
  • 6 • Voeg tot slot het eimengsel toe en laat het lichtjes stollen. Bestrooi met een beetje peper en... pasta pronta!

spaghetti alla carbonara is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Linguine alla carbonara met pancetta en knoflook
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Millefeuille van rode bietjes en mozzarella, vinaigrette met pancetta
Voorgerecht
Bekijk recept
Wortelpasta carbonara met tuinerwten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta carbonara met tuinbonen en ham
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met walnotenpesto
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept