Spaghetti met sardinesaus

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en snipper de ui. Maak de venkel schoon en snijd hem in kleine stukjes.
  • 2 Verhit de margarine in een pan en fruit hierin de uien en venkel aan. Voeg de ansjovisfiletjes toe en laat ze 'smelten'. Meng er dan de helft van de sardines, de tomatenpuree, de wijn en 1,5 dl water doorheen, schep de rozijnen en de pijnboompitten bij en laat de saus ca. 15 minuten zachtjes koken.
  • 3 Laat dan de saffraan en de rest van de sardines nog ca. 10 minuten zachtjes meepruttelen. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • 4 Breng de saus op smaak met zout en peper. Schep de spaghetti in een grote schaal, schep de saus erop en bestrooi het gerecht met de peterselie. Serveer direct.

Spaghetti met sardinesaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Crostoni alle Sardine
0 min
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met walnotenpesto
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept