1 Kook de vlindermacaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
2 Verhit ondertussen de Solo Vloeibaar in een diepe pan en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Bak hierin de hamblokjes 5 minuten op een laag vuur.
3 Snijd de lente-uitjes in smalle ringetjes, bewaar het wit en groen apart. Schil de bietjes en snijd ze in stukjes.
4 Pel en pers de knoflook boven de hamblokjes fijn en bak 1 minuut mee. Schep de helft van de ham uit de pan. Doe het wit van de uitjes en de bietjes in de pan en schep ze om. Voeg het appelsap toe en laat 10 minuten zachtjes koken.
5 Pureer het bietjesmengsel (met een staafmixer of in de blender). Roer de creme fraiche erdoor. Voeg naar smaak peper toe. Warm nog even door.
6 Meng de hete macaroni met de rest van de ham en wat groen van het lente-ui. Verdeel over 4 diepe borden, schep de bietjessaus erover en bestrooi met de rest van het lente-ui groen.
Vlindermacaroni met bietjessaus en ham is een recept van Solo Open Kitchen