1 Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de spinazie op laag vuur ontdooien, schep het over in een zeef en druk al het vocht eruit. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze op een vel keukenpapier afkoelen. Snijd de mozzarella in dunne plakken.
2 Snijd de lasagnevellen op maat voor een ovenvaste schaal (4 lagen). Meng in een grote kom de ricotta (of Cottage cheese) met de Parmezaanse en Goudse kaas, de light room en de eieren. Breng op smaak met zout en peper.
3 Vet de ovenschaal in met vloeibare margarine. Leg een laag lasagne op de bodem. Verdeel hierover een 1/3 van de spinazie, daarop 1/3 van de pijnboompitten en een 1/4 van de kaasvulling, dan weer op dezelfde manier achtereenvolgens een laag lasagne, spinazie, pijnboompitten en kaasvulling en herhaal dit tot slot nog een derde maal. Sluit af met een vierde laag lasagne en bestrijk deze met de resterende kaasvulling. Leg er tot slot nog de plakken mozzarella op.
4 Zet de schaal in de oven en laat de lasagne mooi goudbruin kleuren in 40 à 45 minuten.
5 Lekker met een tomaat-komkommersalade:
6 Halveer de kerstomaatjes. Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer en snijd het vruchtvlees in blokjes gesneden komkommer. Meng tomaat en komkommer in een kom en breng de salade op smaak met olijfolie, verse groene kruiden en versgemalen peper.
Lasagne met spinazie en 4 soorten kaas is een recept van Solo Open Kitchen