1 Breng een grote pan water aan de kook en voeg een flink mespunt zout toe. Strooi de paste in de pan en roer 1 keer door. Volg de bereidingswijze op de verpakking (al dente).
2 Verhit intussen de olijfolie in een koekepan. Leg de stukken kipfilet in de pan, bestrooi ze royaal met peper en zout en bak ze op hoog buur 2 à 3 minuten. Ze moeten goed dichtgeschroeid zijn en aan alle kanten een mooi goudkleurig tintje hebben. Roer de room erdoor. Draai het vuur lager zodra de room begint te borrelen en laat de saus al pruttelend tot 2/3 indikken. Roer de pesto erdoor en breng de saus op smaak. De stukken kip zijn nu als het goed is gaar en lekker mals.
3 Laat de pasta uitlekken in een vergiet en schep hem dan weer terug in de pan. Roer de saus erdoor, samen met 2/3 van de parmezaan. Verdeel de pasta over diepe borden/kommen en strooi de rest van de parmezaan en wat peper erover.
Driekleurige spirelli met romige pestokip is een recept van Solo Open Kitchen