Linguine carbonara met spekjes en pecorino

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
  • 2 (5 min.)
  • 3
    - Snipper het knoflook fijn.
  • 4
    - Rasp de pecorino.
  • 5
    Voorbereiding
  • 6 (20 min.)
  • 7 1 Bak de spekreepjes krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Voeg het fijngesnipperde knoflook toe en bak glazig.
  • 8 2 Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af (schud de pasta niet uit, zodat er nog vocht tussen blijft zitten).
  • 9 3 Hak intussen de platte peterselie fijn.1
  • 0 4 Kluts de eieren en meng met de pecorino. Kruid met versgemalen zwarte peper.1
  • 1 5 Doe de pasta en het eimengsel in de pan met het spek en het knoflook. Voeg de fijngehakte peterselie toe, roer goed om en laat even al roerend garen in de nog hete pan (de eieren mogen niet stollen). Kruid naar smaak met zwarte peper.1
  • 2 Afwerking1
  • 3 Geef er een slaatje bij.1
  • 4 Tip1
  • 5 Bij dit gerecht past een slaatje van gemengde jonge slablaadjes, gesnipperde sjalotten, grofgehakte walnoten en in fijne staafjes gesneden koolrabi. Bedruppel met een dressing van 3 eetl. olijfolie, 1 eetl. ciderazijn en 1 koffiel. dijonmosterd. Kruid met zwarte peper en zout.

Linguine carbonara met spekjes en pecorino is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti met walnotenpesto
30 min-
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gevulde artisjokken uit de oven
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept

Linguine met kruiden
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linguine alla carbonara met pancetta en knoflook
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linguine met gepofte cherrytomaat en garnalen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met paddenstoelen en rucolaolie
Hoofdgerecht
Bekijk recept