speltpasta met verse tomatensaus

4
70 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    (30 min.) - Snij de gegrilde paprika's in stukken.
    - Snij de aubergines in de lengte in 2 en snij daarna in halvemaantjes.
    - Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water) en snij in Verwijder de pitjes en snij daarna in grove stukken.
    - Snipper de ui en het knofl ook fijn.
    - Snij de mozzarella in kleine stukken.
    Voorbereiding
    (± 40 min.) 1 Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Voeg de stukken tomaat toe, kruid met peper en zout en laat 30 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur. 2 Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. 3 Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan en stoof de aubergineblokjes 6 min. Kruid met peper en zout. Voeg de aubergineblokjes en de stukken gegrilde paprika toe aan de tomatensaus. Afwerking Verdeel de pasta over de borden en giet er de saus over. Werk af met de rucola, de stukjes mozzarella en de geroosterde pijnboompitten.

speltpasta met verse tomatensaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Speltpasta met broodkruim en romige prei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Speltpasta met zalm en paprika
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Speltpasta met avocado en zalm
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Speltpasta met geroosterde groenten en ricotta
30 min Voorgerecht
Bekijk recept