Voorbereiding (15 min.) 1 Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan en zet opzij. 2 Bak de spekreepjes in dezelfde pan. Laat uitlekken op keukenpapier. 3 Kook ondertussen de spaghetti al dente in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. 4 Smelt de boter in een kookpot en stoof de preiringen ± 10 min. 5 Bestrooi de preiringen met de bloem en voeg de room en de mosterd toe. Kruid met peper en zout en meng er de spekreepjes onder. 6 Meng de mosterdsaus met prei onder de spaghetti. Afwerking Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten"},"recipeYield":"4 "}
1Voorbereiding (10 min.) - Snij het preiwit en een beetje groen in fijne ringen. - Snij de sneetjes gerookt spek in dunne reepjes.Voorbereiding (15 min.) 1 Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan en zet opzij. 2 Bak de spekreepjes in dezelfde pan. Laat uitlekken op keukenpapier. 3 Kook ondertussen de spaghetti al dente in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. 4 Smelt de boter in een kookpot en stoof de preiringen ± 10 min. 5 Bestrooi de preiringen met de bloem en voeg de room en de mosterd toe. Kruid met peper en zout en meng er de spekreepjes onder. 6 Meng de mosterdsaus met prei onder de spaghetti. Afwerking Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten
pasta met gerookt spek, prei en mosterdsaus is een recept van Solo Open Kitchen