1Voorbereiding Snij de paprika's in tweeën en haal er de zaadjes en de witte zaadlijsten uit. Breng 1 L lichtgezouten water aan de kook en leg er de halve paprika's in. Laat 10 min. koken zonder deksel. Laat uitlekken.Voorbereiding (10 min. + 50 min. in de oven) Schik de diepgevroren kabeljauw 'filet pur' in een ovenschotel. Kruid met tijm, laurier, peper en zout. Schik er enkele schijfjes citroen op en giet er 25 cl droge witte wijn over. Dek af en schuif in de voorverwarmde oven (200 °C) gedurende 35 à 40 min. (1) Haal de gaargekookte vis uit de schotel en hou warm. Giet 2 dl van het kookvocht in een hoge pot of beker en doe er de uitgelekte groene paprika's bij. Mix zeer fijn en giet door een zeef in een kookpan. Breng aan de kook en voeg 0,5 dl room toe. Laat enkele min. inkoken en bind, indien nodig, met een weinig 'beurre manié' (mengeling van 1 eetl. bloem en 1 eetl. zachte boter). Breng op smaak met peper en zout. Afwerking Serveer met rijst of tagliatelle en een rode sla (bv. eikenbladsla) of gebakken champignons. Tip Microgolfoven (700 W) (1) Zet afgedekt gedurende 12 à 15 min. op volle kracht. Kooktip Kleurvariaties De groene paprika's, die de minst rijpe zijn, zijn het meest uitgesproken van smaak en iets bitterder. U kunt door rode, oranje of gele paprika's te gebruiken uw saus een andere kleur geven. En met weinig moeite kunt u er zelfs 2 sausjes, bv. een rood en een geel, bij geven.
tagliatelle met kabeljauw en groene paprikasaus is een recept van Solo Open Kitchen