Lasagne van courgette en aubergine

4
70 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Ris de naadjes van het takje rozemarijn en snijd fijn.
  • 2 Smelt de kokosolie in een pan. Roer de bloem erdoor en laat op laag vuur 5 min. garen tot de bloem licht begint te kleuren (roux). Voeg al roerend de sojadrink in scheuten toe en breng aan de kook (bechamel). Roer de rozemarijn erdoor en laat ca. 6 min. koken. Breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Snijd de courgettes en aubergines in de lengte in plakken van ½ cm. Verhit 1/3 van de olie in een koekenpan en bak de aubergine in delen in 4 min. goudbruin. Keer halverwege. Voeg tussendoor de rest van de olie toe. Laat ondertussen de paprika uitlekken.
  • 4 Verdeel 1/3 van de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Verdeel er 1/3 van de courgette, 1/3 van de aubergine, 1/3 van de bechamelsaus en tot slot de paprika over. Maak zo nog 2 lagen met de tomatensaus, courgette, aubergine en bechamelsaus.
  • 5 Hak de noten grof, strooi over de lasagne en bak in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

Lasagne van courgette en aubergine is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puntpaprika met aubergine
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne met chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept