Pasta carbonara

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ingrediënten
  • 2 ##200 g pancetta (charcuterie)
  • 3 ##8 takjes platte peterselie (verse)
  • 4 ##100 g parmezaan (blok)
  • 5 ##4 eieren
  • 6 ##400 g capellini
  • 7 ##1 eetl. olijfolie
  • 8 ##zwarte peper (molen)
  • 9 ##zout1
  • 0
    Voorbereiding
    1
  • 1
    - Snij de pancetta in reepjes.1
  • 2
    - Rasp de parmezaan.1
  • 3
    - Klop de eieren los en doe er de geraspte parmezaan bij. Kruid goed met zwarte peper en een beetje zout.1
  • 4
    - Snipper de platte peterselie fijn.1
  • 5
    Voorbereiding
    1
  • 6 (15 min.)1
  • 7 1 Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.1
  • 8 2 Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de reepjes pancetta licht krokant.1
  • 9 3 Meng de pancettareepjes onder de pasta. Doe er de eiermengeling bij en roer alles goed door elkaar.2
  • 0 AfwerkingBestrooi met de fijngesnipperde peterselie en serveer met een slaatje.TipZet een kommetje geraspte parmezaan op tafel voor de liefhebbers.

Pasta carbonara is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Linguine alla carbonara met pancetta en knoflook
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Millefeuille van rode bietjes en mozzarella, vinaigrette met pancetta
Voorgerecht
Bekijk recept
Wortelpasta carbonara met tuinerwten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta carbonara met tuinbonen en ham
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept