Moussaka met tomatenpassata

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappelen en laat volledig afkoelen.
  • 2 Snij de tomaten in dunne schijfjes en zet deze klaar.
  • 3 Snij mozzarella en aardappelen in schijfjes.
  • 4 Kuis de aubergines en snijd in blokjes.
  • 5 Zet 1/2 uur in koud water met flink wat zout, zodoende het ranzige uit de aubergine trekt.
  • 6 Bak daarna de aubergine op met olijfolie en flink wat paprikapoeder erop en laat gedurende 8 min. onder een gesloten deksel stoven op een laag vuur. Zet opzij.
  • 7 Neem een ajuin en wat look en stoof aan, bak hierop het gehakt rule, en doe na het rule bakken een fles tomatenpassata erbij en laat 10 min. sudderen.
  • 8 Neem een vuurvaste schotel en strijk deze in met olijfolie.
  • 9 Bedek de bodem met schijfjes aardappel, bestrooi met peper.1
  • 0 Daarna een laagje van de vleessaus, laagje aubergine, laagje tomaat.1
  • 1 Herhaal dit en eindig met een laagje vleessaus.1
  • 2 Als laatste een laag mozzarella.1
  • 3 Zet dit alles in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 45 min.1
  • 4 Serveer dit met stokbrood.

Moussaka met tomatenpassata is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zalmfilet met gebakken gekruide groenten en gedroogde abrikozen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chowder met scampi’s en basilicum
35 min
Bekijk recept
Pizza met rauwe ham, mozzarella en basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scaloppine alla Conca d’oro met spaghetti aglio olio e peperoncino & Caponata
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Moussaka
1u5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept