1 snij de courgettes in plakken en kook ze 20 minuten in ongezouten water, laat goed uitlekken
2 doe ricotta, bieslook, sjalot, knoflook, peterselie en basilicum in de kom van de keukenmachine. Doe er de courgette bij en mix tot een crème. Dit kan ook met de staafmixer. er mogen geen stukjes meer inzitten. Kruid met peper en zout
3 maak de tomatensaus, verhit een bodempje olijfolie in een pan en stoof de knoflook aan. Voeg er wat kerstomaten aan toe en stoof ze mee. Kruid met peper en zout.. Overgiet met de coulis. Laat de saus indikken op een zacht vuurtje in een pan zonder deksel
4 vul de droge cannellonirolletjes met behulp van een spuitzak met de courgettecrème. De rolletjes moeten goed gevuld zijn, zonder luchtbelletjes
5 leg de cannelloni naast elkaar in een ovenschaal die goed ingevet is met olijfolie. Overgiet met de tomatensaus en bestrooi met mozzarella. Zet 30 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven
CANNELLONI MET COURGETTE, RICOTTA EN KRUIDEN is een recept van Solo Open Kitchen