Tarte Flambée

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Roer de gist los in 200 ml lauw water. Meng de bloem met 1 kl zout. Voeg het gistpapje toe en kneed tot een soepel deeg. Dek af en laat op een warme plek 30 minuten rijzen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 220°C. Vet 4 kleine bakvormen in met olie. Kneed het deeg nog even door op een met bloem bestoven werkvlak. Verdeel het in 4 stukken en rol ze dun uit. Leg ze in de vormen.
  • 3 Meng de zure room met de room en het ei. Kruid met peper en zout. Verdeel over de deegbodems.
  • 4 Pel de uien en snij ze in halve ringen. Fruit ze glazig in olie. Kruid met peper en zout. Verdeel ze over het deeg. Strooi er het spek over en zet 15 minuten in de oven.

Tarte Flambée is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mini tarte tatin met kerstomaten
35 min Snack
Bekijk recept
Tarte tatin met vijgen en walnoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept