1 Pel en snipper de uien en de knoflook. Maak de boontjes schoon. Ris de blaadjes tijm van de steeltjes. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze grof. Hak de walnoten grof. Verkruimel de roquefort.
2 Verhit de helft van de Becel Original in een koekenpan en fruit de ui met de knoflook ca. 5 minuten op een halfhoog vuur. Voeg 150 ml heet water en peper naar smaak toe en stoof ze, met en deksel op de pan, in ca. 10 minuten helemaal gaar.
3 Bak intussen in de rest van de Becel in een andere koekenpan de paddenstoelen al omscheppen 5 minuten. Neem de pan van het vuur en schep er de tijm en peper naar smaak door.
4 Kook gelijktijdig de volkoren spaghetti pasta in ruim water volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook de sperziebonen in ca. 7 minuten in een laagje water net gaar.
5 Schep de uien met het kookvocht in een hoge kom. Voeg de roquefort en 50 ml heet water toe en pureer het met een staafmixer. Breng op smaak met peper en warm de saus kort door.
6 Verdeel de pasta en de boontjes over de borden. Schep de uiensaus met roquefort over de pasta en verdeel er de paddenstoelen en de walnoten over. Bestrooi met de bieslook.
Spaghetti met uiensaus, paddenstoelen en walnoten is een recept van Solo Open Kitchen