1 Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
2 Snijd intussen de rode peper in de lengte door en verwijder de zaadlijsten en de zaadjes. Snijd de peper in reepjes.
3 Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie. Bak het spek uit. Bak de ui met de knoflook en rode peper 1 minuut mee.
4 Voeg de blikken tomaat toe. Druk de tomaten met een spatel stuk. Verwarm de saus op laag vuur 10 minuten zachtjes, tot een dikke saus ontstaat.
5 Giet de spaghetti af. Meng de spaghetti met de tomatensaus. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.
6 Recept voor pasta afkomstig uit de Italiaanse streek Lazio: lekker pittig!
7 Dit is het recept voor de VERSE VERSIE dat in ons dagblad stond.
8 350/400 gram spaghetti-6/8 tomaten-150 gram gerookte spekblokjes-1 teen knoflook-1 Spaans pepertje-1/2 tl suiker-1 flinke scheut bouillon of witte wijn en 1 el olie. Parmezaan of Pecorino en een klein blikje tomatenpuree.
9 Snij de tomaten in blokjes en de peper zonder zaad in reepjes. Kook de spaghetti gaar of aldente in een bouillonblokje naar keuze of in water. Bak de spekjes uit . Hak de knoflook klein en bak even mee. Voeg de blokjes tomaat, tomatenpuree,suiker en Spaans pepertje toe. Laat dit geheel enkele minuutjes fruiten. Voeg witte wijn of bouillon toe en kruid met peper en zout uit de molen. Laat een tiental minuutjes lekker sudderen en serveer de saus op de pasta. Serveer met geraspte pecorino of parmezaan en een groene salade.
Spaghetti all’Amatriciana ( verse versie is een recept van Solo Open Kitchen