Oosterse curryschotel

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 (20 min.)
  • 2
    - Schil de aardappelen en snij in blokjes van 1 cm.
  • 3
    - Snij de wortelen in blokjes van 1 cm.
  • 4
    - Hak de cashewnoten grof.
  • 5
    - Snij de lente-uitjes in stukjes van 2 cm.
  • 6
    - Snipper het knoflook fijn.
  • 7
    - Hak de koriander grof.
  • 8
    Voorbereiding
  • 9 (25 min.)1
  • 0 Verhit de olijfolie in een wok en bak de stukjes lente-ui en het fijngesnipperde knoflook glazig.1
  • 1 Voeg de blokjes aardappel toe en laat 5 min. meebakken. 1
  • 2 Voeg de blokjes wortel toe en overgiet met de groentebouillon en de kokosmelk. Roer er de groenecurrypasta onder. Kruid met peper en zout en laat 15 min. koken op een zacht vuur.1
  • 3 Kook ondertussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.1
  • 4 Voeg de uitgelekte kikkererwten 5 min. voor het einde van de bereiding toe aan de wok, roer goed om en laat warm worden.1
  • 5 Afwerking1
  • 6 Serveer de groentecurry met de rijst. Bestrooi met de grofgehakte koriander en de cashewnoten. Lekker met een gemengd slaatje.1
  • 7 Tip1
  • 8
    - Gebruik zoete aardappelen in plaats van gewone. Die geven een volle smaak en zijn ‘superfood’. 1
  • 9
    - De rijst hoeft niet per se.2
  • 0
    - Rooster de cashewnoten.- Varieer met de groenten en vervang de wortelen door rode zoete puntpaprika’s die je in de oven grilt

Oosterse curryschotel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vegetarische Indiase curryschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curryschotel met tofu en paddestoel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Milde bloemkoolcurry met naanbrood
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curryschotel
20-30 min -
Bekijk recept

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept