Risotto met kalkoen

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de mosselen met een bodempje water an haal ze uit de schelpen.
  • 2 Verwarm de Solo en stoof de ui zonder te laten kleuren.
  • 3 Voeg de kalkoen en de tijm toe en nadien de rijst. Blus met de witte wijn en breng dit aan de kook. Voeg 1/4 van de gevogeltebouillon toe en hou de rijst aan de kook. Heel belangrijk bij een risotto is dat de rijst onder voortdurend roeren wordt gekookt. Voeg telkens als de rijst bijna is drooggekookt, een flinke scheut gevogeltebouillon toe en herhaal dit tot de rijst gaar is. Breng op smaak met zout en peper. Reken op 25 minuten tot de risotto gaar is. Voeg vlak voor het opdienen de mosselen en de pesto van tomaat toe. Dien de rijst op in een diep bord, bestrooi ze met de gemalen Parmezaanse kaas en zet ze even onder de grill om te kleuren. Werk af met de rucolasalade.

Risotto met kalkoen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Mosterdkalkoen met gestoofde komkommer
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept