Risotto met druiven, zeetong en witte wijnsaus

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Fruit de sjalotten en look aan in olijfolie. Voeg de rijst, laurier en rozemarijn toe. Roer tot de rijst glazig is. Blus met een scheut witte wijn.
  • 2 Bevochtig met één derde van de warme bouillon en roer tot de rijst al het vocht heeft opgenomen. Herhaal dit nog twee maal. Laat 4 min rusten onder een deksel.
  • 3 Bak de zeetongen goudbruin in een weinig olijfolie. Draai de zeetongen om en glaceer met een klontje boter, citroensap en tijm.
  • 4 Haal de zeetongen uit de pan en leg ze in een vuurvaste schotel.
  • 5 Maak de saus door de sjalotten aan te stoven in olijfolie, bevochtig met de wijn en laat deze tot de helft inkoken. Voeg de zure room toe en breng op smaak met peper en zout.
  • 6 Werk de risotto af met de druiven en serveer met de zeetong en de witte wijnsaus.

Risotto met druiven, zeetong en witte wijnsaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Rundvlees in rode wijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fragole al vino rosso
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Claressefilet met witte wijnsaus en Hollandse asperges
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met wijn-stroopsaus en vanille-appeltjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept