1 Fruit de sjalotten en look aan in olijfolie. Voeg de rijst, laurier en rozemarijn toe. Roer tot de rijst glazig is. Blus met een scheut witte wijn.
2 Bevochtig met één derde van de warme bouillon en roer tot de rijst al het vocht heeft opgenomen. Herhaal dit nog twee maal. Laat 4 min rusten onder een deksel.
3 Bak de zeetongen goudbruin in een weinig olijfolie. Draai de zeetongen om en glaceer met een klontje boter, citroensap en tijm.
4 Haal de zeetongen uit de pan en leg ze in een vuurvaste schotel.
5 Maak de saus door de sjalotten aan te stoven in olijfolie, bevochtig met de wijn en laat deze tot de helft inkoken. Voeg de zure room toe en breng op smaak met peper en zout.
6 Werk de risotto af met de druiven en serveer met de zeetong en de witte wijnsaus.
Risotto met druiven, zeetong en witte wijnsaus is een recept van Solo Open Kitchen