Zoek
Mechelse koekoek met rijst en rode vruchten
4
50 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 Mechelse koekoek
250 g witte rijst
Solo
500 g aardbeien
2 handvol jeneverbessen
1 handvol kersen
2 perziken
1 sinaasappel
2 eetlepels suiker
2 speculaaskoekjes
3 eetlepels amandelen
1 handvol pijnboompitten
100 g spekreepjes
2 handvol frambozen
2 handvol citroenmelisse
blaadjes munt en basilicum
Bereiding
1
Hak een Mechelse koekoek in stukken en braad de kip in een diepe pan, kook ondertussen de rijst.
2
Giet de rijst af en laat afkoelen.
3
Was de aardbeien en de jeneverbessen, ontpit de kersen en snij de perziken in schijfjes.
4
Voeg alles samen, overgiet met het sap van de sinaasappel en bestrooi met de suiker.
5
Laat dit eventjes opstoven.
6
Het fruit mag niet stuk koken.
7
Verbrokkel de speculaas.
8
Gril de pijnboompitten en de amandelen tot ze lichtbruin zijn en bak de spekreepjes.
9
Meng deze vervolgens onder de afgekoelde rijst. 1
0
Schep ook de vruchtenmengeling op de rijst en voeg er nog twee handenvol frambozen aan toe. 1
1
Werk af met de citroenmelisse, enkele blaadjes munt en basilicum en meng ten slotte de speculaasbrokken eronder. 1
2
Haal de kip van het vuur en serveer met de kleurrijke rijstschotel.
Mechelse koekoek met rijst en rode vruchten is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Cappucino van rode vruchten met gemberroom
15 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min
Nagerecht
Bekijk recept
Quinoasalade met geitenkaas
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min
Snack
Bekijk recept
Mousseline met carpaccio van asperges
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Mechelse koekoek met sinaasappel en sjalot
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Filet van Mechelse koekoek
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde koekoek met een saus van brie
Hoofdgerecht
Bekijk recept