Mechelse koekoek met rijst en rode vruchten

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak een Mechelse koekoek in stukken en braad de kip in een diepe pan, kook ondertussen de rijst.
  • 2 Giet de rijst af en laat afkoelen.
  • 3 Was de aardbeien en de jeneverbessen, ontpit de kersen en snij de perziken in schijfjes.
  • 4 Voeg alles samen, overgiet met het sap van de sinaasappel en bestrooi met de suiker.
  • 5 Laat dit eventjes opstoven.
  • 6 Het fruit mag niet stuk koken.
  • 7 Verbrokkel de speculaas.
  • 8 Gril de pijnboompitten en de amandelen tot ze lichtbruin zijn en bak de spekreepjes.
  • 9 Meng deze vervolgens onder de afgekoelde rijst. 1
  • 0 Schep ook de vruchtenmengeling op de rijst en voeg er nog twee handenvol frambozen aan toe. 1
  • 1 Werk af met de citroenmelisse, enkele blaadjes munt en basilicum en meng ten slotte de speculaasbrokken eronder. 1
  • 2 Haal de kip van het vuur en serveer met de kleurrijke rijstschotel.

Mechelse koekoek met rijst en rode vruchten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Cappucino van rode vruchten met gemberroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Quinoasalade met geitenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept

Mousseline met carpaccio van asperges
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mechelse koekoek met sinaasappel en sjalot
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Filet van Mechelse koekoek
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde koekoek met een saus van brie
Hoofdgerecht
Bekijk recept