Zoek
Paella met kalkoen en chorizo
4
45 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
300 gram rijst (langkorrelrijst of paellarijst)
300 gram kalkoenborst
400 gram chorizo (in plakjes)
1 ui
300 gram erwten (diepvries)
4 tomaten (ontveld, ontpit, in blokjes)
2 dl droge, witte wijn
400 ml kippenbouillon
4 eetlepels olijfolie
1 mespunt saffraan
2 tenen knoflook
1/2 bosje peterselie (fijngehakt)
peper en zout
Bereiding
1
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en stoof de ui glazig.
2
Voeg de rijst, erwten en 1/3 van de tomaten toe en stoof kort mee.
3
Giet de wijn erbij en laat op een klein vuurtje pruttelen tot de wijn opgeslorpt is.
4
Giet de kippenbouillon bij de rijst en roer goed. Doe er de saffraan, knoflook, peper en zout bij. Breng aan de kook en laat 20 min. zachtjes koken.
5
Bak de kalkoenreepjes in een andere pan rondom goudbruin in de rest van de olijfolie. Kruid met peper en zout.
6
Roer de kalkoenreepjes, chorizo en de rest vann de tomatenblokjes door de paella.
7
Zet de pan nog 10 min. in een voorverwarmde oven op 200°C. Bestrooi met peterselie en serveer.
Paella met kalkoen en chorizo is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Paella
45 min-
Bekijk recept
Zuurkoolgoulash
30 min-
Bekijk recept
Groentesoep met chorizo
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
5-ingrediënten-paella
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Half-uurtje paella met vis
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijke paella met kip en garnalen
1uur-
Hoofdgerecht
Bekijk recept