Zoek
Risotto
4
45 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
Risotto:
Solo Vloeibaar
1 kopje risottorijst (150 g)
2 tomaten
1 sjalot
0.5 liter groentebouillon
2 dl witte wijn
1 takje verse tijm
1 lepel tomatenpuree
50 g parmezaan
1 handvol grijze garnalen (50 g)
peper en zout
Kruidenkorst:
Solo Vloeibaar
2 eetlepels broodkruim
2 takjes peterselie
1 teentje look
Kabeljauw:
4 stukjes kabeljauw (50 g per stuk)
1 klontje Solo
peper en zout
Krokant koekje:
1 vel brickdeeg
1 teentje look
Solo Vloeibaar
Afwerking:
4 takjes tijm
Bereiding
1
Risotto
2
Fruit de versnipperde sjalot in een beetje Solo Vloeibaar en voeg er de risottorijst aan toe.
3
Wanneer de risottorijst glazig wordt, voeg je er de witte wijn, de tomatenblokjes en de tijm aan toe.
4
Roer regelmatig in de rijst en bevochtig telkens weer met de groentebouillon.
5
Wanneer de rijst een smeuïg papje wordt, roer je er een lepel tomatenpuree en de grijze garnalen door.
6
Werk af met Solo Vloeibaar en geraspte parmezaan. Breng op smaak met peper en zout.
7
Kruidenkorst
8
Hak de peterselie fijn en pers de look.
9
Voeg 2 eetlepels broodkruim en 1 eetlepel Solo Vloeibaar toe.1
0
Meng dit alles goed.1
1
Kabeljauw1
2
Kruid de kabeljauw met peper en zout en roer hem even in de bloem.1
3
Bak de kabeljauw in een hete pan met Solo Vloeibaar. 1
4
Smeer de kruidenkorst bovenop de vis en laat hem 10 minuten op 180°C in de oven garen. 1
5
Krokant koekje1
6
Wrijf het brickdeeg in met een teentje look en Solo Vloeibaar.1
7
Bak af in een hete oven tot het koekje goudgeel wordt.1
8
Serveer de kabeljauw met de kruidenkorst op de risotto en leg er het krokante koekje bovenop. Decoreer elk bord met een takje tijm.
Risotto is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min
Bijgerecht
Bekijk recept