Courgettebootjes op een zee van tomatensaus

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de courgettes overlangs in tweeën en haal er met een lepeltje de zaadlijsten uit.
  • 2 Bestrooi met peper en zout.
  • 3 Meng het gehakt in een grote kom met het teentje look, de fijngesnipperde ui, wat basilicumblaadjes, de pijnboompitten, het ei en paneermeel.
  • 4 Verdeel het gehakt in 4 'worstjes' over de courgettes en druk wat aan.
  • 5 Sprenkel wat Solo Vloeibaar in een ovenschotel en giet er de gepelde tomaten in.
  • 6 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 7 Schik de courgettebootjes op de tomatenzee en sprenkel er wat olijfolie over. Strooi er dan een beetje parmezaankaas over.
  • 8 Bak de bootjes 20-30 minuten in de oven op 180°C, tot de courgettes beetgaar zijn.

Courgettebootjes op een zee van tomatensaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Courgettebootjes
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettebootjes
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Courgettebootjes gevuld met kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige Courgettebootjes
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept